Ekonomistlerden başkan tahminleri

Ekonomistler, Merkez Bankası Hafize Gaye Erkan'ın istifası sonrasında yerine Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'ın atanmasını beklediklerini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merkez Bankası Hafize Gaye Erkan, istifasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğunu açıkladı.

Erkan'ın istifasını değerlendiren Doç. Dr. Oğuz Demir, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'ın bu göreve atanabileceğini belirtti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Demir, "Pazartesi gününe kadar atama yapılacağını tahmin ediyorum. Cevdet Akçay büyük olasılıkla atanacak ama Hatice Karahan ataması da şaşırtıcı olmaz. Piyasalar için iki atamanın yankısı aynı olmaz. Cevdet Akçay'ın görece piyasa kredibilitesi yüksek, Hatice Karahan ise Beştepe etkisinin daha belirgin olacağı anlamına gelir" dedi.

Gazeteci Ozan Gündoğdu'nun "İlk 'kadın' başkana 8 ay tahammül edebildik. Öyle ya da böyle son 5 yıl düşünülünce 'makul' bir başkandı. Fakat mevcut rejimin makul olana tahammülü kalmadı. Ortada kurum diye bir şey de kalmadı, tek bir inisiyatif var; Recep Tayyip Erdoğan!" paylaşımına yanıt veren Demir, "Anlatılanlara bakınca gidiş bence Erdoğan'la ilgili değil. Geç bile kalındı, arkasında durulması bile yanlıştı. Zaten görevden almadı denilsin diye de istifa etti. Yersek TCMB bağımsızlığı" ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ: UMARIM CEVDET HOCA OLUR

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası Başkanlığı'na Cevdet Akçay'ın atanmasını umut ettiğini söyledi.

Demirtaş, paylaşımında "Eğer defalarca yazdığım isim (Cevdet Akçay) Merkez Bankası Başkanı olursa, MB politikası kaldığı yerden çok daha iyi şekilde yoluna devam eder. Ülke için çok iyi olur. Eğer olmazsa çok KÖTÜ olur. Umarım ama ülkem için gerçekten umarım Cevdet Hocayı yaparlar… Bana kızan Borsacı hesapların tümü şu anda benim söylediğim isim olan Cevdet Akçay’ı söylüyorlar… Aklın yolu bir. Ama Cevdet Hoca olmazsa çok üzülürüm, ülke için kötü olur. Hükümetin Cevdet Akçay’ı atamasını diliyorum. İnşallah ama inşallah hata yapmazlar" dedi.

(EKONOMİ SERVİSİ)