Ekonomist Erinç Yeldan Boğaziçi'ne alınmadı, Akşener tepki gösterdi

İYİ Parti lideri Akşener, Kadir Has Üniversitesi İİSBF Dekanı Prof. Dr. Erinç Yeldan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ne girişinin engellenmesine tepki gösterdi.

Erinç Yeldan mezun olduğu Boğaziçi Üniversitesi'ne alınmadığını sosyal medyadan duyurdu.
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Kadir Has Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Dekanı Prof. Dr. Erinç Yeldan, mezun olduğu okulu olan Boğaziçi Üniversitesi’ne girişine izin verilmediğini belirterek sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Boğaziçi Üniversitesi’ne girişinin genel sekreterlik tarafından 3 Aralık tarihi itibariyle engellendiğini belirten Yeldan, “Bu keyfi ve hukuk dışı uygulamanın tam da Boğaziçi Üniversitesi'nin Rektörlüğüne yakışır olduğunu söyleyebilirim. Ülkem adına utanıyorum” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Prof. Dr. Yeldan’ın Boğaziçi Üniveristesi’ne alınmamasına tepki gösterdi. Yeldan’ın gönderisini alıntılayarak paylaşım yapan Akşener, “Erinç Hoca, ülkemizin yetiştirdiği çok değerli bir bilim insanımızdır... Böyle bir değerimizin emeğiyle mezun olduğu okula alınmaması, utanç verici. Akademinin üzerine vesayetin gölgesini düşüren bu zihniyetten, ilk sandıkta kurtulacağız” ifadelerini kullandı.

Akşener’in destek mesajına teşekkür eden Prof. Dr. Yeldan da, “Yakın ilgi ve desteğinize çok teşekkür ederim. Bu ülke bizlerin. Zorbalığa teslim etmeyeceğiz. Yılmayacağız” dedi. (DUVAR)