İstanbul'da kırtasiye ürünlerine zam yok

İstanbul Kırtasiyeciler Odası Başkanı Yavuz Tekçe, uzaktan eğitim nedeniyle stoklarında ürün biriktiğini belirterek, "İstanbul Kırtasiyeciler Başkanı olarak İstanbullulara söz veriyorum; geçen senenin fiyatından mal satacağız. Zam yapmadık. İstanbullular lütfen marketteki fiyatlarla kırtasiye esnafındaki fiyatları değerlendirsin, ona göre kırtasiye esnafından alışveriş yapsın" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kırtasiyeciler Odası Başkanı Yavuz Tekçe, kırtasiyecelerin Covid-19 salgını nedeniyle hiç satış yapamadığını belirterek vatandaşlara marketlerden değil kırtasiyelerden alışveriş yapmaları çağrısında bulundu.

Mart ayından sonra kırtasiyecelerin dükkanlarını açamadığını hatırlatan Yavuz Tekçe, "Hükümetimizin verdiği desteklerden faydalandık ancak yeterli değil. İş yapamadığımızdan dolayı elektrik, su, telefon, vergi SGK ve muhtasar vergilerimizi ödeyemez hale geldik." diye konuştu.

Kırtasiyecilerin yılbaşından önce fuarlardan ve toptancı firmalardan 6 ay vadeli mal aldığını belirten Tekçe,  şunları kaydetti:

"Eylül ayında öğrencilerimize satmak için mallarımızı aldık, okulların açılmasını özlemle bekliyoruz. Okullar açılmadığı sürece esnaf yandı. Bazı okullarımız, bazı öğretmenlerimiz eğitime başladı. Bazı öğretmenlerimiz öğrencilerimize liste verdi. Onlara çok teşekkür ediyorum. Yavaş yavaş satışlarımız başladı."

Tekçe, pandemi döneminde satışların e-ticaret üzerinden yapılmaya başlandığını belirterek, "Kendi üyelerimize, 'siz de e-ticarete girin, e-ticarete girmezseniz başkası girecek' dedik. 'Nasılsa vergi levhanız, faturanız, oda kaydınız var, siz niye e-ticarete girmiyorsunuz?' diye onları yönlendirmeye çalışıyoruz. Tabii ki e-ticaret kırtasiye sektörünü olumlu etkiledi." değerlendirmesinde bulundu.

Marketlerin de kırtasiye ürünleri sattığını hatırlatan Tekçe, bu ürünlerin bazılarının zararlı olduğunu savunarak, ilgili kurumlardan denetimlerini sıklaştırmasını istedi.

Tekçe, Covid-19 nedeniyle geçen yıldan stoklarında ürün biriktiğine dikkati çekerek, "İstanbul Kırtasiyeciler Başkanı olarak İstanbullulara söz veriyorum; geçen senenin fiyatından mal satacağız. İstanbul'da yaklaşık 5 bin kırtasiye esnafımız var. Zam yapmadık. Lütfen İstanbullular marketteki fiyatlar ile kırtasiye esnafındaki fiyatları değerlendirsin, ona göre kırtasiye esnafından alışveriş yapsın. Stoklarımız olduğu için elimizdeki malı satmak zorundayız. Borçlarımız var. Zam da yapmadık. Elimizdeki stokları bitirelim, yeni mal aldığımız zaman, zamlı aldığımız haliyle biraz da zamlı satacağız" dedi. (AA)