Dövizini nakit çekene komisyon geldi

Merkez Bankası izin verdi, bankalar döviz hesabından para çekenlerden komisyon almaya başladı. Komisyon oranı ise binde 5'e kadar çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Döviz kurlarındaki yukarı yönlü dalgalanma sürerken, bu ay itibariyle yeni bir uygulama başlatıldı. Merkez Bankası 4 Ağustos'ta yayımlanan 'Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliği Uygulama Esasları'nda bankaların efektif yani fiziki döviz çekimlerinde ücret alabileceğini belirtti.

Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre söz konusu tebliğin ardından bankalar, kendileri için maliyet oluşturduğu gerekçesiyle fiziki döviz taleplerinde komisyon kesmeye başladı. Bir kamu bankası 3 bin doların üstünde nakit döviz talebi olanlara binde 3 komisyon alırken diğer kamu bankalarında binde 2 ile 5 arasında komisyon kesilmesi bekleniyor. Büyük bir özel bankanın 20 bin liranın üstüne binde 1.5, orta ölçekli bir diğer bankanın ise binde 2 oranında komisyon almaya başladığı öğrenildi.

Nakit olmayan döviz talebinde yani örneğin internet sitesinden yapılan döviz alım satımı ile transferlerinde ise komisyon alınmıyor. Döviz bozdurulduğunda herhangi bir komisyon ödenmiyor.

Etiketler banka komisyon döviz