Mahfi Eğilmez: Politika faizi artırılmalı

Ekonomist Mahfi Eğilmez'in krizden çıkış önerileri: Negatif reel faiz uygulaması terk edilmeli, bunu sağlamak için Merkez Bankası politika faizini artırmalı. Bankalara uygulanan Aktif Rasyosu kaldırılmalı. Devlet, fon yöneticisi gibi çalışmaktan vazgeçmeli. Uzun vade için de yapısal reformlara başlanmalı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Merkez Bankası Başkanı, ekonomist Mahfi Eğilmez döviz ve altındaki yükselişle ortaya çıkan tablodan çıkış için üç maddelik öneride bulundu. Eğilmez ayrıca devletin şirket gibi yönetilmeyeceğini vurguladı.

Eğilmez, sosyal medya hesabından kısa vadede ne yapılması gerektiği konusunda şunları yazdı:

1- Negatif reel faiz uygulaması terk edilmeli, bunu sağlamak için Merkez Bankası politika faizini artırmalı.

2- Bankalara uygulanan Aktif Rasyosu kaldırılmalı.

3 -Devlet, fon yöneticisi gibi çalışmaktan vazgeçmeli. Uzun vade için de yapısal reformlara başlanmalı.

Mahfi Eğilmez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ayrıca "Devlet şirket değildir, olamaz da. Çünkü devlet vergi alır, şirket vergi öder, devlet kural koyar, şirket kurala uyar. Onun için devleti devlet gibi, şirketi de şirket gibi yönetmeye çalışmak lazım" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Mahfi Eğilmez: Ekonomi öngörülebilir olmaktan çıktıMahfi Eğilmez: Ekonomi öngörülebilir olmaktan çıktı

Dolardaki tırmanışa ekonomistler ne diyor?: Hatalı politikaların bedelini tüm toplum ödeyecekDolardaki tırmanışa ekonomistler ne diyor?: Hatalı politikaların bedelini tüm toplum ödeyecek

Merkez Bankası: Likidite imkanı yarıya düşürüldüMerkez Bankası: Likidite imkanı yarıya düşürüldü