Borsada yeni dönem: İki sıfır atıldı

Borsa İstanbul endekslerinden bugün itibariyle iki sıfır atıldı. Yeni dönemin ilk iş gününde da BIST 100 endeksi açılışta yüzde 0,63 artışla 1199 puana yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Borsa İstanbul, 100 binler ile ifade edilen borsa endekslerini sadeleştirdi. BIST 30 ve BIST 100 endeksleri dahil TL olarak hesaplanmakta olan fiyat ve getiri cinsi 123 adet endeksten bugün itibarıyla iki sıfır atıldı.  Borsa İstanbul tarafından hesaplanan BIST pay endeksleri bugün itibarıyla 1000 (bin) puanlık değerler olarak ifade edilecek.

Borsada 23 yıl önce de endeksten iki sıfır atılmıştı.

Yeni dönemin ilk açılışında BIST 100 endeksi 7,55 puan ve yüzde 0,63 değer kazanarak 1199 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,47 ve holding endeksi yüzde 0,63 yükseliş kaydetti. Tüm sektör endeksleri güne artışla başlarken, en fazla kazandıran yüzde 2,31 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

ALBAYRAK: YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından endekslerden iki sıfır atılması uygulamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Yeni bir dönem, yeni bir hafta, yeni bir başlangıç" ifadesini kullanan Albayrak, "23 yıl sonra Borsa İstanbul’da endekslerden iki sıfır atıyoruz, sadeleşiyoruz" açıklamasında bulundu.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Etiketler Borsa endeks sıfır