Ulaştırma Bakanlığı: Rusya'yla uçuşlar başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye ile Rusya arasında korona virüsü salgını nedeniyle durdurulan uçuşların bugünden itibaren yeniden başlatılması konusunda Moskova ile anlaşıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 15 Temmuz'dan itibaren Rusya ile uçuşların başlatılması konusunda Moskova ile mutabık kaldıklarını duyurdu.

Karaismailoğlu, korona virüsü salgını sürecindeki normalleşme döneminde uçuşların yeniden başlatıldığı ülke sayısının böylece 32'ye yükseldiğini belirtti.

TASS haber ajansı ise Rus havayolu şirketlerinin henüz Rusya Ulaştırma Bakanlığı'ndan bu yönde bir bildirim almadığını duyurdu.

KREMLİN: ERDOĞAN İLE PUTİN TALİMAT VERDİ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefon görüşmesinde ilgili kurumlara iki ülke arasındaki uçak seferleri konusunda müzakereleri başlatma talimatını verdiklerini söyledi. Rus RİA haber ajansına konuşan Peskov, Putin ve Erdoğan'ın 13 Temmuz'da telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini anımsattı.

Görüşmede, iki ülke arasındaki uçak seferlerinin yeniden başlatılması konusunun ele alındığını belirten Peskov, "İki lider, ilgili kurumlara müzakereleri başlatma talimatını verdi" dedi.

Rus hükümeti, daha önce Covid-19 nedeniyle tahliye uçuşları hariç tüm uluslararası uçuşların 27 Mart itibarıyla durdurulduğunu açıklamıştı.

Salgın nedeniyle iki ayı aşkın süre uluslararası uçuşları durduran Türkiye, 11 Haziran'da 31 ülkeyle seferleri yeniden başlatmıştı.

2019 yılında Türkiye'ye en fazla turist gönderen ülke Rusya oldu. Açıklanan resmi verilere göre, Türkiye 2019'da 7 milyonun üzerinde Rus turist çekti. Rusları, 5 milyon turist ile Almanya izledi.(AA)