Morgan Stanley: Türkiye ekonomisi kırılgan

Morgan Stanley: Türkiye ekonomisinin dış fonlama ortamına karşı kırılganlığını koruyacağını öngörüyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Morgan Stanley’nin 'Küresel Yıl Ortası Makro Görünüm' raporu yayınlandı. Morgan Stanley’e göre küresel korona resesyonundan çıkış V şeklinde gerçekleşecek. Resesyon ise beklenenden daha şiddetli ancak daha kısa olacak. Raporda, Türkiye ekonomisi ilişkin analizler ve beklentiler de yer aldı. Kurum, Türkiye’nin 2020’de yüzde 4.8 daralmasını, enflasyonun ise ortalama yüzde 10,6 düzeyinde gerçekleşmesini bekliyor.

“Türkiye: Hassas bir Denge” başlığı altında yer alan değerlendirmede "Genel olarak ekonominin bu yıl hassas bir dengede durduğunu, yüksek dış borç ve döviz rezervlerindeki sert düşüş dikkate alındığında sıkılaşan dış fonlama ortamına karşı kırılgan olduğunu öngörüyoruz” analizi yapıldı.

Raporda Türkiye ekonomisinin hem yurt içindeki kısıtlama önlemlerinden hem de yurt dışı talep düşüşünden çok etkilendiği belirtilirken, özellikle turizm dahil olmak üzere hizmet sektörünün ağır darbe aldığına vurgu yapıldı.

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 7,50'ye kadar indirmesini bekleyen Morgan Stanley, bütçe açığının ise yüksek harcamalar ve ekonomik daralma kaynaklı düşük vergi tahsilatı nedeniyle yüzde 6.4’e yükselmesini bekliyor.

(HABER MERKEZİ)