Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye kredi onayı

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, Türk Eximbank'a sağlanacak 250 milyon euro tutarında kısmi kredi garantisini onayladı. Kredi, küçük ve orta ölçekli ihracatçılara finansman desteği için verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Uzun Vadeli İhracat Finansmanı Garantisi Projesi'ne Dünya Bankası'ndan onay çıktı. Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamada, projenin, 250'den az çalışana sahip ihracat odaklı küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ) ile 250-1500 çalışanı olan orta-büyük ölçekli işletmelerin uzun vadeli finansmana erişimini artırmayı amaçladığı belirtildi.

Garantili kredi tutarlarının en az yüzde 70'inin ihracat odaklı KOBİ'lere sağlanacak alt krediler için kullanılacağı belirtilen açıklamada, garantili kredi tutarlarının en az yüzde 10'unun kadınları kapsayıcı şirketlere kullandırılacak kredilere ayrılacağı bilgisi verildi.

Açıklamada, kısmi kredi garantisinin Türk Eximbank'ın ticari kreditörler için 500 milyon euroya kadar uzun vadeli finansman sağlamasına, ticari kreditörlerin de ihracatçı özel sektör işletmelerine işletme sermayesi ve yatırım alt kredileri sağlamalarına olanak tanıyacağı ifade edildi.

(AA)