İTO: Kısa çalışma ödemesi 3 ay uzatılsın

İşçi konfederasyonları Türk-İş ve Hak-İş'le işveren konfederasyonu TİSK'in ortak açıklamayla, kısa çalışma ödeneğinin uzatılması çağrısına İstanbul Ticaret Odası da katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Ticaret Odası (İTO)  Başkanı Şekib Avdagiç, hükümete, “Kısa çalışma başvuru süresinin 30 Haziran'dan sonra ikinci bir 3 ay uzatılması, işletmelerin pandemi sürecinin zorluklarını geride bırakmasına büyük katkı sağlayacaktır" çağrısı yaptı.

25 Mart’ta İŞKUR üzerinden firmaların kısa çalışma ödeneği başvurularının alındığını hatırlatan Avdagiç, 3 ay süreyle çalışanın günlük brüt kazancının yüzde 60’ının ve genel sağlık sigortası primlerinin bu ödenekten karşılandığını belirtti. İşletmeler haziranda faaliyetlerini artırma ya da yeniden başlatmaya hazırlandığını söyleyen Avdagiç, kısa çalışma ödeneği desteğinin uzatılmasının, nefes aldıracağını ifade etti.

'BAZI SEKTÖRLERDE SİPARİŞ YOĞUNLAŞTI'

İTO’da tüm sektörleri yakından takip ettiklerini belirten Avdagiç, "Ekonomide ibrenin hazirandan itibaren yukarı doğru çıkacağını görüyoruz. Bazı sektörlerde yeni tedbirlerle daha hızlı mesafe almamız şart. Öte yandan bazı sektörlerimizden son günlerde ‘yoğun siparişler' aldıkları bildirimi geliyor. Bu bizim cesaretimizi artırıyor. İkinci bir dalga gelmezse tedbirli bir iyimserlik içindeyiz" dedi.

(İSTANBUL-AA)