3 bankaya işlem yasağı kaldırıldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), 3 banka için getirdiği işlem yasağı sadece iki iş günü sürdü. Dövizde manipülasyon gerekçesiyle 3 bankaya getirilen bir bacağı TL olan döviz işlem yasağı bu sabah kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - BDDK, yurt dışında kurulu BNP Paribas, Citibank ve UBS bankaları için aldığı işlem yasağını, yükümlülüklerini yerine getirdikleri gerekçesiyle bugün kaldırdı.

Bugün BDDK'dan yapılan açıklamada 3 yabancı bankanın yükümlülüklerini 'makul sürede' yerine getirdiği, soruşturmanın ise devam ettiği duyuruldu.

NE OLMUŞTU?

BDDK perşembe günü aldığı kararla, ikinci bir duyuruya kadar BNP Paribas SA, Citibank NA, UBS AG’nin Türk bankalarına karşı olan Türk Lirası yükümlülüklerini vadesinde yerine getirmedikleri gerekçesiyle, bir bacağı TL olan döviz işlem yasağı getirmişti.

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben ise dün manipülasyon girişimlerine karşı koymaya kararlılıkla devam edeceklerini söyleyerek, "Üç banka yükümlülüklerini yerine getirdiği takdirde işlem yasağı kalkar, ama soruşturma sürecek" demişti.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Etiketler BDDK yasak banka döviz