Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 100 milyon dolar kredi

Dünya Bankası, Türkiye'ye sağlık sistemi için 100 milyon dolar krediyi onayladı. Türkiye'nin alacağı kredi 5 yılı geri ödemesiz dönem olmak üzere 10,5 yıllık vadeye sahip.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korono virüsü salgınıyla mücadele için Dünya Bankası'nın (DB) 2 Nisan'da açıkladığı 14 milyar dolarlık küresel hızlandırılmış fondan Türkiye de yararlanacak. Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Auguste Tano Kouame, fondan Türkiye'ye sağlanacak 100 milyon dolar tutarındaki kredinin de 24 Nisan itibariyle onaylandığını duyurdu.

Kouame, "Bu finansman Türkiye'nin etki azaltma ve hastalık yönetimi olanaklarını güçlendirerek corona virüs pandemisinin potansiyel olarak yüksek sağlık ve insan maliyetlerinden kaçınma kapasitesini güçlendirecektir. Bu proje ile desteklenen önlemlerle insanların hayatlarını kurtarılmasına katkıda bulunacağımızı umut ediyoruz" dedi.

Dünya Bankası'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Türkiye'nin alacağı kredi 5 yılı geri ödemesiz dönem olmak üzere 10,5 yıllık vadeye sahip.

Dünya Bankası önümüzdeki dönemde corona virüs etkisini azaltmak adına 160 milyar dolar düzeyinde bir finansal destek sağlamayı hedefliyor.

KREDİ, ACİL SAĞLIK EKİPMANLARI İÇİN

Dünya Bankası'nın verdiği kredinin kullanım amacı iki ayaklı... Birinci etapta, kredinin 98 milyon dolarlık kısmının, salgından etkilenen vakaların teşhisi için gerekli testlerin temini, acil olarak ihtiyaç duyulan tıbbi cihaz, malzeme ve eğitim hizmetlerinin sağlanması, hastaların takip sistemlerinin güçlendirilmesi ve yoğun bakım tıbbi cihazlarının sağlanması için kullanılması amaçlanıyor. Kredinin 2 milyon dolarının ise idari tasarruflarda kullanması hedefleniyor.

(EKONOMİ SERVİSİ)