Yasak öncesi market rafları boşaldı

Korona virüsü nedeniyle yarından itibaren uygulunacak 4 günlük sokağa çıkma yasağı, cuma günü başlayacak olan Ramazan'la çakışınca marketlerde özellikle sebze meyve reyonları yoğun talep sonrası boşaldı. Sokağa çıkma yasağı bu gece başlıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dört günlük sokağa çıkma yasağı bu akşam saat 24.00'de başlayacak. 31 ili kapsayan yasak, pazar akşamı saat 24.00'de sona erecek. Ancak Ramazan'ın cuma günü başlayacak olması nedeniyle 23 Nisan Perşembe ve 24 Nisan Cuma günleri market ve bakkallar 09.00-14.00 saatleri arasında açık olacak. Bu iki gün, söz konusu saatler arasında alışveriş yapılabilecek.

Sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu günlerde, ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacak.

23 Nisan Perşembe ve 24 Nisan Cuma günleri halkın dışarı çıkamadığı saatler ile 25 Nisan Cumartesi ve 26 Nisan Pazar günleri, tatlı satış amaçlı iş yerleri, sadece evlere/adrese servis şeklinde satış yapabilecek.

Cumartesi ve pazar ise marketler ve bakkallar kapalı olacak.

ÖNCE HALDE SONRA MARKETTE TÜKENDİ

Yasak nedeniyle marketlerde yoğun alışveriş görüntüleri oluştu. Dün akşam esnafın sebze-meyve hallerinde oluşturduğu yoğunluğa rağmen marketlerdeki sebze-meyve bugün kısa sürede tükendi.

Ayrıca bakliyat, yoğurt, kuruyemiş ve temizlik ürünlerine yönelik yüksek tüketim de sürüyor.

YASAK UYGULANACAK İLLER

Sokağa çıkma yasağı kapsamına giren iller ise şunlar:

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak.

PERŞEMBE GECESİ SAHUR

Öte yandan Ramazan'da oruç tutacak olanlar 23 Nisan Perşembe akşamı sahura kalkacak ve 24 Nisan'da ilk oruç tutulacak. 23 Mayıs 2020 tarihinde de sona erecek.

24 MAYIS BAYRAM

Ramazan Bayramı ise 24 Mayıs Pazar günü başlayacak ve 25 Mayıs Pazartesi, 26 Mayıs Salı günleri sürecek. Bayram tatili pazar-pazartesi ve salı gününe denk geldiği için birleştirme yapılarak 9 güne çıkarılması beklenmiyor.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler sebze market meyve korona