Bakan duyurdu, koyun-keçi başına 4 lira verilecek

Bakan Pakdemirli, korona virüsüne karşı mücadele kapsamında hayvancılığı destelemek için koyun ve keçi üreticilerine cuma gününden itibaren toplam 187 milyon lira destek ödemesi yapılacağını açıkladı. TÜİK'in şubatta açıkladığı resmi verilere göre 37,2 milyon koyun, 11,2 milyon da keçi var. Bu durumda koyun-keçi başına yetiştiricilere sadece yaklaşık 4 lira verilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tarım ve hayvancılık, korona virüsü salgını nedeniyle stratejik önemini artırırken, tüm ülkeler bu alanda çeşitli adımlar atıyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de bugün yaptığı açıklamada, küçükbaş hayvancılıkta 'bir ilk' olarak cuma gününden itibaren 81 ilde koyun ve keçi yetiştiricilerine toplam 187 milyon lira ödeme yapılacağını duyurdu.

Arz dengesine göre 50 kadar ürünü takip ettiklerini belirten Pakdemirli, ithalat ve ihracatta gerekli önlemlerin alınabileceğini söyledi.

Hububat alım fiyatına da değinen Pakdemirli, "Mayısın ilk haftasında Cumhurbaşkanımız açıklayacak. Çiftçimizi doyuracak bir fiyat politikası oluşturulacak" ifadesini kullandı.

ATIKSUDA VİRÜSE RASTLANMADI

Ankara'dan alınan atık su numunelerinde Kovid-19 virüsüne rastlanmadığını belirten Bakan Pakdemirli, İstanbul'dan da numune toplandığını ve ona göre tedbir alınacağını bildirdi.

66 milyon besi hayvanı var66 milyon besi hayvanı var

Pakdemirli, yaş çay alım fiyatıyla ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini ve çay müstahsilini memnun edecek formül üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Pakdemirli ayrıca gıda sektörünün Ramazan'daki talep artışı için hazırlıklarını yaptığını ifade etti.

(ANKARA-AA)