Alışveriş sitelerinde zam şampiyonu tuvalet kağıdı

Korona virüsü günlerinde Türkiye'nin e-ticaret platformlarında en çok zamlanan ürünler tuvalet kağıdı ve kahve makinesi oldu. Tuvalet kağıdında zam oranı yüzde 20'yi buldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü sürecinde Türkiye'deki çeşitli ürünlerin fiyatlarında ciddi yükselişler oldu.

Webtekno'nun haberine göre BrandZone karantina günlerinde Türkiye'deki e-ticaret platformlarında zamlanan ve ucuzlayan ürünleri araştırdı. Buna göre göre şubat ayı ile nisan ayı aralığında internet üzerinden satılan ürünlerde en çok zamlanan kalem, yüzde 19.4'lük oranla tuvalet kağıtları oldu.

Tuvalet kağıtlarını yüzde 15.4'lük zam oranı ile kahve makineleri takip etti. En çok zamlanan üçüncü ürün yüzde 13.6'lık zamla kağıt havluyken dördüncü ürün yüzde 11.1 zam oranıyla çamaşır suyu oldu. 5. sırada ise bebek bezi bulunuyor.

Araştırma; ağız ve diş suları (yüzde 13), cips (yüzde 12) ile piliç, margarin, makarna ve un (yüzde 10'ar) fiyatlarında da artış olduğunu gösteriyor.

AKILLI TELEFON FİYATLARI DÜŞTÜ 

BrandZone, korona virüsü dönemindeki akıllı telefon satışlarını da inceledi. Yapılan araştırmalar, akıllı telefonların genel olarak yüzde 2.3 oranında ucuzladığını, satıcıların hemen her modelde yüzde 25'e varan indirimler yaptığını ortaya koydu. Elektrikli süpürge kategorisinde de akıllı telefonlara benzer bir durum yaşandı. Elde edilen bulgular, elektrikli süpürgelerin fiyatının yüzde 2.7 oranında düştüğünü ortaya koyuyor.