Tarım Kredi Marketler'in başına hileli gıdadan ceza alan isim atandı

Tarım Kredi Marketler’e genel müdür olarak, kurucusu olduğu şirketler hileli gıda nedeniyle onlarca kez bakanlık tarafından afişe edilen Yavuz Mehmet Bulut atandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ait Tarım Kredi Marketlere genel müdür olarak tartışma yaratacak bir isim atandı. İsmi tağşişle (hileli gıda üretimi) gündeme gelen Yavuz Mehmet Bulut, sesiz sedasız, Tarım Kredi Marketler'in başına atandı.

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çalışmalarını yakından takip ettiği Tarım Kredi Marketler’e genel müdür olarak atanan Bulut’un kurucu ortağı olduğu Tadaban Gıda ve Anadolu Eksper Gıda’ya hileli gıda üretiminden dolayı bakanlık tarafından defalarca ceza kesildi. Tadaban Gıda 15 defa, Anadolu Eksper Gıda ise 5 kez, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ifşa ettiği listede yer aldı. Bir diğer şirket Donello Gıda da birçok listede ismi ifşa edilirken, en son 2019 Ekim ayında yayınlanan taklit ve tağşiş listesinde, 3 seri ürünüyle birlikte yer almıştı.

EN ÇOK BAL VE TEREYAĞINDA HİLE 

Bulut, kendisini bal uzmanı olarak tanıtırken, kurucu ortağı olduğu üç firmanın da ağırlıklı olarak bal ve tereyağından ifşa edilmesi dikkat çekti. Örs Star, Starmax, Maxitat ve Tatzade markalarıyla bal ve tereyağı satan üç firmanın aynı markaları kullandıkları gözleniyor.

TARIM KREDİ YÖNETİCİLERİ GÖREVDEN ALINMIŞTI

Tarım Kredi Marketler’in bağlı olduğu Tarım Kredi Birlik genel müdür ve genel müdür yardımcıları geçen ay topluca görevden alınırken, genel müdür yardımcılığına geçici olarak şirketin yönetim kurulu başkanı Mehmet Okan Ateş atanmıştı. Mehmet Okan Ateş’in de nisan ayının başında görevden alınarak yerine şirkette genel müdür yardımcısı olan Yavuz Mehmet Bulut’un genel müdür olarak atandığı ortaya çıktı.

Yavuz Mehmet Bulut’un ataması 9 Nisan'da vekaleten yapılırken, halen şirketin web sayfasında genel müdür olarak Mehmet Okan Ateş görülüyor. Ancak Ateş’in görevden alınarak yerine Bulut’un atandığını Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kayıtları ortaya çıkardı. Bulut’un Tarım Kredi Birlik AŞ’ye vekâleten genel müdür olarak atandığı SPK’ya bildirilirken, kamuoyuna bir açıklama yapılmadı.