Akaryakıt satışı yüzde 60 geriledi

Korona virüsü salgını nedeniyle akaryakıt satışları yüzde 60-75 arasında azaldı. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS), istasyonların gece kapatılmasının gündemde olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Salgın nedeniyle uygulanan karantina önlemleri akaryakıt sektörünü de etkiledi. TABGİS Genel Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, iş kayıplarının şehirler arası ulaşımın yasaklanması ile daha da arttığını söyledi.

Sözcü'nün haberine göre akaryakıt bayileri satışlarının yüzde 60 ila 75’ini kaybetti. Akaryakıt bayilerinin içinde yer alan marketlerin satışları da yüzde 60'a yakın geriledi. Zülfikar, “süpermarket kalabalığına girmek istemeyenlerin belirli ürünlerde akaryakıt bayilerinin marketini tercih ettiğini” belirtti.

250 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

Zülfikar, Türkiye'de yer alan 13 bin akaryakıt bayiinin toplam 250 bin kişiye istihdam yarattığını belirterek, “Biz çalışanlarımızı ücretsiz izine çıkartmıyoruz. Ücretli izinler başladı. Geceleri bazı bayilerin kapatılması teklifimize yanıt bekliyoruz” dedi.