İtalya'da işletmelere 400 milyar euro

İtalya Başbakanı Conte, hazırladıkları likidite paketinin 200 milyar eurosunun iç piyasaya, 200 milyar eurounun ise ihracata yönelik olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınında en fazla can kaybının olduğu İtalya'da, işletmeler için yeni bir ekonomik paket açıklandı. İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, işletmelere 400 milyar euroluk destek paketi hazırladıklarını duyurdu.

Conte, bugünkü kararnameyle kabul ettikleri paket ve daha önce kabul ettikleri 350 milyar avro etkiye sahip paketle ekonomiye toplamda 750 milyar avroluk 'bazuka' etkisi yaratacak bir destek sağladıklarını ifade etti. Gayri safi yurt içi hasılaların yarısına denk bir paket açıkladıklarının altını çizen Başbakan, "Stratejik olarak önemli faaliyetler yürüten tüm şirketleri korumak için çok etkili bir araç benimsedik. Bunun 200'ü iç piyasaya yönelik, 200'ü ise ihracata yönelik olacak" dedi.

Başbakan Conte, bir süredir Avrupa Birliği yönetimi ve Birlik içinde Almanya, Hollanda ve Finlandiya gibi ülkelerle ters düştükleri salgının ekonomik etkisiyle mücadele etmede ortak tahvil (korona tahvil) çıkarılarak yeniden borçlanmaya gidilmesi önerisinde pozisyonunu koruduğunu gösterdi.

(AA)