Bankalara 'sözünüzü tutun' çağrısı

ESDER: Bankalar borç ötelemesi için esnafta yüksek faiz talep ediyor. Bu haberler bizi üzüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, korona virüsü salgını nedeniyle esnaf ve işletmelerin kredi borçlarının erteleneceğini duyuran bankalardan sözlerini tutmalarını istedi.

Çelikus, yaptığı yazılı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle milyonlarca insanın kurala uyarak evlerinde kaldığını ve binlerce iş yerinin de zorunlu olarak kapılarına kilit vurduğunu anımsattı.

Salgından ekonomik açıdan en çok etkilenen kesimlerin başında bankalara borcu olan esnaf ve KOBİ'lerin geldiğini belirten Çelikus, şu çağrıyı yaptı:

"Kredi borçlarını erteleyeceğini duyuran bankalar esnaflarımızdan yüksek faiz talep ediyorlar. Bu zor süreçte bankaların esnaflarımıza ve KOBİ’lerimize can suyu olmaları gerekirken aldığımız bu haberler bizleri üzmektedir. Bankalar bu zor günlerde destek olma sözlerini tutmalılar. Esnafımız 4 aylık kredi kartı ödemelerinin faizsiz ertelenmesini, 4 ay sonrası 12 eşit taksitle kredi kartları limitini etkilemeden ödenmesini talep ediyor."

(ANKARA-AA)