Fitch: Türkiye ekonomisi sert daralacak

Fitch Türkiye başanalisti Winslow: Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde sert daralacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in müdürlerinden ve Türkiye başanalisti Douglas Winslow, ikinci çeyrekten sonra virüsün Türkiye ekonomisini ne ölçüde sınırlanacağı ve üçüncü çeyrekte ekonomik faaliyette bir miktar normalleşme olup olmayacağı konularının kolayca öngörülemediğini ifade etti.

Reuters’a konuşan Winslow, Fitch’in bu haftanın ilerleyen günlerinde yayınlayacağı ‘Küresel Ekonomik Görünüm’ raporu kapsamında şu anda milli gelirde büyüme tahminlerinin revize edildiğini söyledi.

“Türkiye’de (corona virüsüne karşı) tecrit önlemleri göz önüne alındığında ikinci çeyrekte sert daralma olacağı açık” diyen Winslow, şöyle devam etti: “Türkiye’nin yüksek dış finansman gereksinimi, zayıf para politikası kredibilitesi ve mevcut durumda negatif reel faiz oranı, para politikasını daha fazla gevşetmesini sınırlayacağını düşünüyoruz. Ancak, daha fazla kur baskısı olmadığı yönünde işaretler var, Merkez Bankası daha fazla piyasa oynaklığı riski yaratabilecek büyük çaplı faiz indirimi için alan öngörüyor.”

Etiketler ekonomi fitch virüs