Online alışveriş arttı, en çok gece sipariş var

'Evde kal' kampanyası ve mağazaların kapanmasıyla tüketiciler online alışverişe yöneldi. Boyner'in verilerine göre en çok satış 22.00 - 23.00 saatlerinde. En çok rağbet görenler ise spor ürünleri.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü tedbiri olarak evlere kapanılmasıyla internet üzerinden alışverişlerde artış oldu. Boyner'in rakamlarına göre, alışverişler gece daha yoğun, en çok satılan ürünler ise evde spor yapma alışkanlığının artmasıyla spor giyim ve aksesuarları oluşturdu.

Evde kal' kampanyası ve mağazaların kapanmasıyla elektronik ticarette canlanma kaydedildi. Boyner.com.tr verilerine göre, kullanıcılar en çok farklı markaların spor ayakkabılarını sipariş ederken, yine spor giyim kategorisi içinde yer alan t-shirt, sweatshirt ve eşofman seçenekleri de ilgi görüyor.

EN ÇOK RAĞBET GÖREN ÜRÜNLER

Spor yapmaya yardımcı olan aksesuarlar da bu dönemin popüler seçenekleri arasında yer alıyor. Yoga matı, pilates seti, pilates bandı, step platformu, plastik dambıllar, mekik sehpaları, atlama ipleri, şınav çekme aletleri ve aerobik ekipmanı çok satılıyor.

Kozmetik kategorisine olan ilginin de arttığı kaydedildi. Nemlendirici ve bakım kremleri kategorideki en yoğun ilgi gören ürünler olarak öne çıkarken saç ve sakal şekillendirici gibi kişisel bakım ürünleri de erkekler tarafından tercih ediliyor.

YÜZDE 30 YENİ MÜŞTERİ KAYDI

Son bir haftalık dönemde online alışverişte yüzde 30’un üzerinde yeni müşteri kaydı gerçekleştiği de belirlendi. En çok alışveriş yapan ilk beş şehir İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa. Kullanıcı profili yüzde 55 erkek, yüzde 45 kadınlardan oluşuyor. Alışverişler, 22.00, 23.00 saatlerinde yoğun şekilde yapılıyor. (AA)