CHP: Temizlik ürünlerinde KDV oranı yüzde 1’e düşürülsün

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, korona virüsü nedeniyle tüketimi artan temizlik ürünleri ile dezenfektanlardaki KDV oranının yüzde 1’e indirilmesi için kanun teklifi verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Sevda Erdan Kılıç, son günlerde tüketimi giderek artan temizlik ve hijyen ürünleri ile dezenfektanlardaki KDV oranının yüzde 1’e indirilmesine ilişkin hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Kılıç kanun teklifiyle ilgili yaptığı açıklamada, korona virüsü tehlikesinin bütün dünyayı etkisi altına aldığı günlerde temizlik ve hijyen ürünleri ile dezenfektanların daha da önem kazandığını belirterek şunları ifade etti:

“Bu ürünlere bütün vatandaşlarımızın uygun fiyatla kolayca ulaşabilmesi gerekmektedir. Başta sabun olmak üzere çoğu temizlik malzemelerinde KDV oranının yüzde 18 olarak uygulandığını görmekteyiz. Korona virüs tehlikesinden sonra ülkemizde birçok tedbirin alındığı bir dönemde, temizlik ve hijyen ürünlerindeki KDV oranlarının düşürülmesi, vatandaşların bu ürünlere uygun fiyattan daha kolay ulaşmalarını sağlayacaktır. Bu nedenle de son günlerde tüketimi giderek artan temizlik ve hijyen ürünleri ile dezenfektanlardaki KDV oranının yüzde 1 olarak uygulanması, devletimize korona virüsle mücadelesinde destek sağlayacak bir unsur olacaktır.”

'TEMİZLİK ÜRÜNLERİ İÇİN PİYASA FİYATI BELİRLENSİN'

Son günlerde temizlik ürünleri ve kolonyaya olan talebin artmasıyla birlikte, bu ürünlerin bazı mağaza ve marketler ile internet satışlarındaki fiyatlarının arttığını kaydeden Kılıç, bu nedenle temizlik, hijyen ve dezenfektan ürünlerinin piyasa fiyatının belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Bu fiyat artışını, bu ürünleri stoklayanların yaptığını ifade eden Kılıç, devletin bu stokçular ve karaborsacılara fırsat vermemesi, bunun için de önlem alması gerektiğini söyledi.