SGK: Emekli maaşına kesinti yok

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, emeklilerin bayram ikramiyelerinin kaldırılması ve maaşlarından yüzde 5'lik sağlık kesintisi yapılması yönünde çalışma yaptığı önü sürüldü. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kendilerinin böyle bir çalışması olmadığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur dün yaptığı açıklamada, SGK'nin ölüm aylığına yaş sınırı getirmek için çalışma yapıldığını söyledi. Vefat eden eşin belli bir yaşın üzerinde değilse (30-35 yaş) aylık bağlanmayacağını belirten Güzelmansur "Yürütülen çalışmalardan birincisi Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) ödemesinin geri getirilmesi. Emekli olduktan sonra esnaf olarak çalışmaya devam edenlerden 2015 yılına kadar yüzde 15 oranında SGDP kesiliyordu. Sonra bu oran yüzde 10’a düşürüldü, 2016’da da tamamen kaldırıldı. SGK’nın ‘vekil yöneticileri’ şimdilerde SGDP ödemesini geri getirmek için kanun değişikliği çalışması yapıyor. Ayrıca emekli olmasına rağmen geçim sıkınsıtısıyla baş edebilmek adına çalışan emeklilerin aylık sağlık kesintisi yüzde 5'e çıkacak" dedi.

Güzelmansur'un bu açıklamasının yanısıra Fox Tv, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda bu yönde yürütülen bir taslak çalışma olduğunu haberleştirdi.

SGK: BÖYLE BİR ÇALIŞMA YOK

Bu haberler üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bugün yazılı bir açıklama yaptı. SGK'den yapılan yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organlarında emeklilerden ilave sağlık kesintisi yapılacağı, emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin kesileceği, yeniden sosyal güvenlik destek primi kesintisine gidileceği yönünde haberlerin yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Söz konusu haberlerde dile getirilen hususlarla ilgili SGK'den herhangi bir çalışma istenmediği gibi SGK'nin böyle bir çalışması da bulunmamaktadır. Sıklıkla yapılan bu tarz maksatlı haberler, kurumumuzu yıpratma ve vatandaşlarımızı yanıltma hedefi taşımaktadır. Bu maksatlı haberlere karşı her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı da ayrıca belirtir, doğru bilginin peşindeki siz değerli basın mensuplarımızın dikkatine ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

(HABER MERKEZİ/AA)