DİSK'ten direnişteki Bergama işçilerine destek

Sendikalı olmanın anayasal bir hak olduğunu vurgulayan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, direnişteki Bergama işçilerinin mücadelesinin yanında olduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Bergama Belediyesi’nde işten çıkarılan ve belediye önünde 12 gündür direnen 3 kadın işçi için bugün Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun katılımıyla, DİSK Ege Bölge Temsilciliği'de basın toplantısı yapıldı. Toplantıda sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Atılan işçiler onurumuzdur”,“Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları haykırıldı.

Toplantıda konuşan DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, “Sonuna kadar bu haklı mücadelenin yanındayız. Bergama Belediyesi bu haksızlığa bir an önce son vermeli” çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir programı nedeniyle Bergama’daki açıklama ve eylemlere 1 haftalık yasak konulmasını da eleştiren Çerkezoğlu “Sendikal hakları için, geleceği için direnmek son derece meşru bir haktır. Arkadaşlarımız adaletsizlik karşısında geleceklerine sahip çıkmak için direniyorlar ve onurlu bir direniştir. Haksızlığa karşı direnmek sadece kendileri için değil bu ülkenin aynı zamanda gelecek mücadelesidir. Sonuna kadar bu haklı mücadelenin yanındayız. Bergama Belediyesi, bu haksızlığa bir an önce son vermeli” dedi. Çerkezoğlu, sendikalı olmanın anayasal bir hak olduğuna vurgu yaptı.

‘HAK-İŞ'E GEÇ BASKISI YAPILDI'

12 gündür belediye önünde direnen işçilerden Alev Çakır, belediye yönetiminin henüz kendileriyle görüşmediğini aktararak, “31 Mart yerel seçimlerinden sonra AKP’ye geçen belediye sendikal baskılara başladı. İşçi ve memur arkadaşlara ekonomik sopayı gösterdiği anda Hak İş’e geçmek zorunda kalanlar oldu. Biz, bu baskıya direnç koyarak, sendikal hakkımızı işverene göre ayarlayamayacağımızı belirttik ve sendikamızı değiştirmedik, direndik" dedi ve ekledi: "Önce sürgünler ve sonra zorunlu izinler kullanıldı. Sürekli baskılara rağmen sendikamızı değiştirmememiz işvereni rahatsız etti. Birilerinin baskısıyla ya da ekonomik sopacı dayatmasıyla insanların sendika seçme haklarını elinden alamazlar. 12 gündür direniş gösteriyoruz ve ne olursa olsun biz hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz.”

(DUVAR)

Etiketler DİSK işçi bergama