Trabzonspor borsada da uçtu

Maç eksiğiyle liderlik koltuğuna oturan Trabzonspor, borsada da kazandırdı. Sivasspor galibiyeti sonrası Trabzonspor hisseleri yüzde 14 prim yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'in 21. haftasında Sivasspor'u yenerek 298 hafta sonra liderliğe yükselen Trabzonspor ile yeniden zirveye göz diken Galatasaray'ın hisseleri hızlı bir yükseliş yakaladı. Borsa İstanbul'da işlem gören Trabzonspor hisseleri saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 14 primle 5,31 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Trabzonspor, Süper Lig'in 22. haftasında konuk ettiği Demir Grup Sivasspor'u 2-1 yenerek, galibiyet serisini 6 maça çıkardı ve bir maç eksiğine rağmen 44 puanla liderliğe yükseldi.

1,5 AYDA YÜZDE 150 DEĞER KAZANDI

Trabzonspor'un Süper Lig'in son 6 haftasındaki galibiyet serisi, borsada hisselerinin yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 150 değer kazanmasını sağladı.

Pazar günü Yeni Malatyaspor'u 1-0 mağlup eden Galatasaray'ın şampiyonluk yarışında zirveye yaklaşmasıyla birlikte, sarı kırmızılı ekibin hisseleri de yüzde 14,2 yükselişle 3,31 seviyesinden alıcı buluyor.

Süper Lig'de 6'ncı sırada yer alan Fenerbahçe'nin hisseleri yüzde 5 düşüşle 16,60 lira, 7'nci sıradaki Beşiktaş'ın hisseleri ise yüzde 2,4 primle 2,95 lira seviyelerinde bulunuyor.

(AA)

Etiketler Trabzonspor Borsa hisse