Ticaret Bakanlığı: İngiltere'yle ticaret anlaşması için müzakere süreci yürütülecek

Ticaret Bakanlığı, AB'den ayrılan İngiltere'yle yeni bir ticaret anlaşması için iki ülke arasındaki ticaret çalışma grubu bünyesinde müzakereler yürütüleceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ticaret Bakanlığı, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma süreci (Brexit) ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Brexit anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle geçiş sürecinin başladığı hatırlatılan açıklamada, "Bu süre boyunca Birleşik Krallık, ticaret açısından AB üyesi bir ülke gibi muamele görecek, böylelikle aynı süre içinde ülkemiz için Gümrük Birliği ortağı konumunu koruyacaktır" denildi.

Türkiye ve İngiltere arasında serbest ticaret anlaşması için müzakereler yürütüleceği aktarılan açıklama şöyle devam etti:

"Geçiş Dönemi boyunca, AB ve Birleşik Krallık arasında gelecek dönem ilişkilerini şekillendirecek yeni bir Ticaret Anlaşması müzakere edilecektir. Söz konusu müzakerelere paralel olarak ülkemizle Birleşik Krallık arasında bir ikili ticaret anlaşması yapmak üzere, iki ülke arasında kurulmuş olan Ticaret Çalışma Grubu bünyesinde tüm unsurlarıyla, zaten Birleşik Krallık ile birlikte hazırlıkları yapılmış olan bir STA (serbest ticaret anlaşması) müzakere sürecinin yürütülmesi planlanmaktadır." (HABER MERKEZİ)