İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu'ndan metal işçileriyle dayanışma

Metal işkolunda 130 bin işçi adına alınan grev kararının ardından, işverenlerin lokavt ilan etmesi, İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu tarafından protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk-İş, Hak-İş ve DİSK’e bağlı sendikaların oluşturduğu İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu, metal işçileriyle dayanışma amacıyla İstanbul Bakırköy'deki Özgürlük Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Metal işverenlerinin sendikası MESS'in, işçilerin grev kararına karşı ilan ettiği lokavtın protesto edildiği açıklamada, 'metal emekçilerinin yanındayız' mesajı verildi.

Basın açıklamasında, şu mesajlar verildi:

İşveren sendikasının lokavt kararına karşı metal işçilerinin ve sendikalarının yanındayız. Metal sektöründe toplu pazarlık sürecinin, işverenlerin düşük ücret zammı ve 3 yıllık TİS ısrarı üzerine tıkanması, ardından Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın (MESS) aldığı lokavt kararı karşısında metal işçileri yalnız değildir. Geçtiğimiz günlerde hem Gebze'de hem de Bursa'da MESS'e karşı uyarı niteliğindeki eylemler gösteriyor ki metal işçileri için mevcut ekonomik koşullar oldukça ağırlaşmıştır ve artık sürdürülebilir değildir. Ekonomik ve sosyal hakları için mücadele eden işçileri ve sendikaları selamlıyor, İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu olarak her zaman dayanışma içinde olacağımızı ilan ediyoruz."

(EKONOMİ SERVİSİ)

Metal sanayicileri greve karşı lokavt ilan ettiMetal sanayicileri greve karşı lokavt ilan etti