Berat Albayrak: Merkez Bankası, FED kadar bağımsız

İsviçre'deki Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Merkez Bankası, FED (ABD Merkez Bankası) kadar bağımsız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İsviçre'nin Davos kasabasında 50'nci Dünya Ekonomik Forumu kapsamında düzenlenen "Küresel büyüme gündemini şekillendirme" başlıklı oturumda, Türkiye'nin bilançosunun çok kuvvetli ve rekabetçi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin AB'nin Maastricht Kriterleri'nde belirlenen değerleri yerine getirdiğini dile getiren Albayrak, Türkiye’de bankacılık sektörünün de iyi durumda olduğunu belirtti. Türkiye’de özellikle son bir yılda kur istikrarı sağlandığını ve ihracat performansının iyileştiğini ifade eden Albayrak, ekonominin cari fazla verdiğini anlattı.

Cari açık kasımda beklentileri aştıCari açık kasımda beklentileri aştı

Özel sektörün daha rekabetçi olması için uygun koşullar sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Albayrak, "Hükümet, son 16 yılda altyapı, ulaşım, telekomünikasyon ve enerji alanına dev yatırımlar yaptı" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın ABD Merkez Bankası FED kadar bağımsız olduğunu savunan Bakan Albayrak, "Merkez Bankası'nın tek sorumluluğu fiyat istikrarını sağlamak değildir. Merkez Bankası aynı zamanda finansal istikrarı da sağlamalıdır. Çünkü gelişmekte olan ekonomilerin büyümeye, istihdamı ve yatırımları artırmaya ihtiyacı vardır" diye konuştu.

Albayrak, Türkiye'nin ekonomik reformlara devam edeceğini de sözlerine ekledi. (DAVOS/AA)