Beyaz eşya satıcıları temsilcileri zincir mağazalara tepki gösterdi

Beyaz eşya satıcıları zincir mağazalara tepkili: Turşunun yanında beyaz eşya satılmaz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beyaz eşya satıcıları temsilcileri İzmir'de bir araya gelerek zincir mağazalarda beyaz eşya satışına tepki gösterdi. İstanbul, İzmir, Mersin, Eskişehir, Kahramanmaraş ve Adıyaman'dan gelen sektör temsilcileri, İzmir Ticaret Odası'nda toplandı.

İzmir Beyaz Eşya Satıcıları Derneği Başkanı Metin Aztekin, zincir mağazalarda beyaz eşya satıldığını belirterek, "Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir çirkinlik olmaz, turşunun, yoğurdun yanında beyaz eşya satılmaz" diye konuştu.

Aztekin, "Bizim sektörümüz bu durumdan tek başına zarar görmüyor. Ticaret Kanunu'muza aykırı bir iş yapılıyor. Belli sınırlar içinde ticaret yürütülür. Ancak zincir mağazalar bunun dışına taşıyor" ifadelerini kullandı.

Mart ayından itibaren Türkiye'nin her yerindeki beyaz eşya mağazalarına "Herkes kendi işini yapsın" sloganının yazılı olduğu pankartlar asacaklarını belirten Aztekin, "Beyaz eşya mağazalarının vitrinlerini bu slogan süsleyecek. Bu işe ayakkabıcılar, oyuncakçılar, halı grubu, kırtasiyeciler, lastikçiler, züccaciye esnafı da bize destek oluyor. Defalarca biz bununla ilgili Bakanlığa gittik ancak çözüm bulamadık. Bu nedenle Mart ayından itibaren İzmir'den yayılarak bu eyleme başlayacağız" dedi. (İZMİR/AA)