Diyarbakır'da işten çıkarmalar protesto edildi

Kayyımın, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde 8 üyelerini işten çıkarmasına tepki gösteren Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şubesi: Kayyım atayarak, ihraç ederek, açığa alarak bizi susturamazsınız.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım atanan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 5 Haziran 2015’te HDP mitingine yönelik bombalı saldırıda iki bacağını kaybeden Lisa Çalan ile birlikte 8 kişiyi işten çıkardı. DBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nda 2016 yılından bu yana sahne tasarımcısı olarak çalışan Çalan, yönetmen Ruknettin Gün, Rezan Kaya, Zeycan Ateş, Sarya Yiğit Cengiz, Abdulhalim Biçer, İslam Dağdeviren ve Hoşyar Öncü’nün işten çıkarılmasına, 'bu kadrolara ihtiyaç olmadığı' gerekçesi gösterildi. İşten çıkarılan çalışanlardan Sarya Yiğit Cengiz’in 8 gün önce doğum yaptığı ve doğum izninde olduğu öğrenildi.

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen ) Diyarbakır Şubesi düzenlediği basın toplantısıyla, üyelerinin işten çıkarılmasını protesto etti.

Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Baki Öndeş, kayyımın 8 kişiyi hukuka aykırı şekilde işten çıkarmasına karşı mücadele edeceklerini söyledi.

Tüm Bel-Sen Şube Eşbaşkanı Yasemin Noyan ise kayyım atanmalarının hemen ardından belediyelerdeki birçoğu sendika üyesi çok sayıda çalışanın hiçbir hukuki gerekçe olmadan açığa alındığını ya da sözleşmelerinin feshedildiğini söyledi. Bu uygulamaların son örneği Diyarbakır Büyükşehir'de yaşadıklarını belirten Noyan "Kimseye kul, kimseye köle olmayı kabul etmeyeceğiz. Başta ihraç edilen arkadaşlarımızın işe iade edilmesi olmak üzere haklarımız için, özgür, demokratik ve barış dolu aydınlık bir gelecek için, adalet için, ülkenin dört bir yanındaki tüm üyelerimiz için tek bir yumruk gibi bu zulmün karşısına dikileceğiz, direnişi büyüteceğiz" dedi.

(DUVAR)

Diyarbakır Kayyımı, Lisa Çalan'ın işine son verdiDiyarbakır Kayyımı, Lisa Çalan'ın işine son verdi