Yerli otoda marka tescili yapıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank Avrupa, Rusya ve ABD'nin de aralarında olduğu bazı yerlerde yerli otomobil için tescil başvuruları yapıldığını söyledi. Varank, 100-150 prototip üretme aşamasında olduklarını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, 2022 sonunda yerli otomobillerin seri üretimden çıkacağını duyurdu. Varank, yaptıkları araştırmaya göre halkın yüzde 95'inin yaptıkları lansmandan haberdar olduğunu ifade etti.

AA Editör Masası'na konuk olan Varank, yerli otodaki yol haritası hakkında bilgiler verdi. Varank, kamuoyuna sundukları otomobil tasarımının beğeni oranının yüzde 98 olarak ölçüldüğünü söyledi.

Plan çerçevesinde 2022 sonunda ilk otomobillerin seri üretimden çıkacağını vurgulayan Varank "Bu proje özel teşebbüs tarafından yürütülüyor. Devlet olarak onların işlerini kolaylaştırma, gerekli mevzuat çalışmaları yapma, teşviklerle bu projenin başarılı olmasını sağlama hususlarında çalışıyoruz" dedi.

MARKA ÇALIŞMASI YAPILIYOR

İkinci öncelikli konunun marka oluşturulması ve marka tanıtımı olduğunu belirten Varank, şu bilgileri verdi: "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), öncelikle geniş bir pazar araştırmasıyla çalışmaya başladı. Bundan sonra da markayla ilgili, tasarımlarla uyumlu, Türk karakteristiğini yansıtan, Türk milletinin sahiplenebileceği, uluslararası arenada da aykırı kaçmayacak, kolay telaffuz edilebilen, tescil edilebilecek bir marka oluşturabilmek için çok detaylı çalışma yapılıyor. Bu sene içinde marka belirlenecek. İlgili bakanlıklarla otomobilin şarj altyapısının kurulması için yol haritası hazırlıyoruz. Araç pazara çıktığında bu altyapı hazır olacak. 100-150 prototip üretme aşamasındayız. Bunlarla testler yapılacak. 2022 başında fabrika seri üretime başlar."

Alım garantisini sadece TOGG için uyguladıklarını ifade eden Varank "2035 yılına kadar 30 bin araç için, bunun dışında hiçbir firmaya garanti vermedik" dedi  ve ekledi: "Avrupa, Rusya, ABD'nin de aralarında olduğu bazı yerlerde Türkiye'nin Otomobili'nin tasarımları için tescil başvuruları yapıldı."

(ANKARA-AA)