Akbank takipteki alacaklarını sattı

Akbank, tahsil edemediği 714 milyon lira tutarındaki kredi alacaklarını, 32,8 milyon liraya bir varlık şirketine sattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kredi  borçlarını zamanında ödeyemediği için bankaların 'kara liste'sine girenlerin sayısı 3 milyon 763 bin kişiye ulaştı. Takibe alınan kredi miktarı ise 146 milyar lirayla rekor bir seviyeye ulaşmış durumda. CHP Milletvekili Nihat Yeşil'in paylaştığı verilere göre bankalara ve finansman şirketlerine olan tüketici kredisi ve kredi kartı borcu miktarı ise Aralık 2019 itibariyle 583,6 milyar lira civarında.  Bu borcun; 466,9 milyar lirası tüketici kredilerinden, 116,7 milyar lirası da kredi kartlarından kaynaklanıyor.

Yılın ilk 10 ayında bankalara olan kredi kartı ve tüketici kredisi borcu nedeniyle icra takibine alınanları sayısı ise 1 milyon 316 bin kişi...

Kredi alacaklarını genellikle 2-3 yıllık bir süreçte tahsil edemeyen bankalar ise icra dosyalarını varlık şirketlerine devrediyor. Son olarak Akbank, takipteki kredi alacakları portföyünün 714,5 milyon TL anapara bakiyesi tutarındaki kısmını 32,8 milyon liraya İstanbul Varlık Yönetim ve Gelecek Varlık Yönetim'e sattı.

Banka’dan KAP'a yapılan bildirimde, şöyle denildi:

"Bankamızın takipteki kredi alacakları portföyünün 714,5 milyon TL anapara bakiyesi tutarındaki kısmı, toplam 32,8 milyon TL bedel karşılığında İstanbul Varlık Yönetim A.Ş. ve Gelecek Varlık Yönetim A.Ş.’ye satılmıştır."

(EKONOMİ SERVİSİ)