Daron Acemoğlu: Türkiye'de ekonomik kriz 1-2 yıl daha sürecek

Türkiye'deki ekonomik krizin devam ettiğini söyleyen ekonomist Daron Acemoğlu, "Krizin en büyük problemi Türkiye'deki şirketlerin, dolayısıyla bankaların bilançolarındaki problemler. Bunlar temizlenmedi, daha kötü de olabilir. Bu problemleri 1-2 yıl daha yaşayacağımızı düşünüyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekonomist Daron Acemoğlu, Türkiye'de krize yol açan sorunların 1-2 yıl daha sürebileceğini söyledi.

T24 yazarı Şirin Payzın'a konuşan Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Türkiye'deki ekonomik krizin bitmediğini, krizin bitmesi için ekonomik ve sosyolojik değişiklikler olması gerektiğini belirtti.

Acemoğlu, "Krizin en büyük problemi Türkiye'deki şirketlerin, dolayısıyla bankaların bilançolarındaki problemler. Bunlar temizlenmedi, daha kötü de olabilir. Çünkü inşaat sektörü Türkiye için de bankalar için de çok önemli ve inşaat sektöründeki durum hiç iyi değil. Bu problemleri 1-2 yıl daha yaşayacağımızı düşünüyorum" dedi.

"Türkiye son 17 sene içinde hızlı büyüdü" diyen Acemoğlu, "Ama devlet eliyle inşaat sektörüne bağlı, Türkiye'deki kredinin patlamasına bağlı eşitsizliği artıran bir büyüme var. Bu yüzden sürekli bir probleme giriyoruz. Probleme girmemiz komplo teorilerinden değil, seçtiğimiz büyüme stratejisinden kaynaklı. Kapsayıcı olmayan bir büyüme stratejimiz var" ifadelerini kullandı.

HABERİN TAMAMI