TÜİK, sanayi üretimi verisini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu, Ekim ayı sanayi üretimi verisini açıkladı. Ekim'de sanayi üretimi yıllık yüzde 3.8 arttı. Bir önceki aya göre ise yüzde 0.9'luk bir düşüş söz konusu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İstatistik Kurumu, Ekim ayı sanayi üretimi verisini açıkladı. Ekim'de sanayi üretimi yıllık yüzde 3.8 arttı. Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2019 yılı Ekim ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %6,5, imalat sanayi sektörü endeksi %3,7 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %1,2 arttı.

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2019 yılı Ekim ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %0,4 artarken imalat sanayi sektörü endeksi %1,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %0,3 azaldı.

Açıklanan sonuçlar Merkez Bankası’nın Temmuz 2019’dan bu yana aldığı faiz indirimi kararlarının üretim cephesinde karşılık bulmadığı şeklinde değerlendirildi. (HABER MERKEZİ)