KKTC'de 'Burger King' dönemi başlıyor

Dünyanın en büyük hazır yemek zincirlerinden Burger King, Rum yönetiminin ambargosunu delerek KKTC'de ilk şubesini açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KKTC'deki ilk restoranını 1999'da açan Burger King, Rum tarafının baskısı nedeniyle restoranlarını Burger City adıyla işletiyordu. Şirket, Girne'deki Boğaz'da açtığı son şubesini 'Burger King' adıyla işletmeye karar verdi. KKTC’deki Burger City isimli restoranların tümünün tabelalarını, menülerini ve standartlarını Burger King olarak değiştireceği belirtildi.

Burger King’in Türkiye franchise’ı TAB Gıda, markanın dünyadaki en büyük işletme hakkına sahip şirket. Edinilen bilgilere göre Çin’deki Citigroup ile milyonlarca dolarlık bir anlaşma yapan TAB Gıda, ‘azınlık’ hisselerini satışa sundu. Yapılan anlaşma çerçevesinde de Kıbrıs’ın kuzeyinde, Türkiye’ye bağlı Burger King’lerin açılmasına karar verildi. Yapılan anlaşmayla, politik sıkıntılar aşıldı. Bu noktada, hem Kuzey’de, hem de Güney’de, aynı markanın faaliyet gösterecek olması, “ambargoların kırılması” olarak yorumlandı. (HABER MERKEZİ)