Unicredit, ilk etapta yüzde 10'dan az hisse satacak

Yapı Kredi Bankası'nın ortağı Unicredit'in, hisselerinin yüzde 10'dan daha azını satacağı öne sürüldü. İtalya merkezli bankanın kalan hisseleri daha sonra satabileceği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya merkezli Unicredit'in Yapı Kredi Bankası'nda hisselerinin ilk etapta yüzde 10'dan daha azını satacağı iddia edildi. Hisseleri Koç Holding'e satmayı teklif ettiği öne sürülen Unicredit'in kalan hisselerini de sonradan satabileceği belirtildi.

Bloomberg'in haberine göre, Koç Holding ve Unicredit, Yapı Kredi'nin hakim hissedarı olan Koç Finansal Hizmetler'i ortadan kaldırarak bankada doğrudan hisse sahibi olma konusunda anlaştı.

Koç Finansal Hizmetler, Yapı Kredi hisselerinin yüzde 81.9 sahip. Hisselere doğrudan sahip olacak ortaklar, istedikleri zaman ve diğer tarafa danışmadan üçüncü tarafa hisse satışı yapabilecek.

NE OLMUŞTU?

Unicredit'in Yapı Kredi'deki hisselerini satarak Türkiye'den çekileceği iddia edilmişti. Haberler üzerine Koç Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na 25 Kasım'da gönderdiği açıklamada, Unicredit'le görüşmeler yapıldığını duyurdu.

Açıklamada, "YKB sermayesinde doğrudan ve dolaylı olarak çoğunluğa ulaşmamak kaydıyla, pay alımı dahil KFS ve YKB ortaklık yapılarının yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak Unicredit ile görüşmelerimiz devam etmekle birlikte, konuya ilişkin olarak herhangi bir yönetim kurulu kararı alınmamıştır. Bu nedenle, Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmamakta olup, işbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır" denildi.

HABERİN TAMAMI

İddia: Yapı Kredi'nin İtalyan ortağı çekiliyorİddia: Yapı Kredi'nin İtalyan ortağı çekiliyor