Yerli oto aralıkta tanıtılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun, aralık ayında ön gösterim araçlarını kamuoyuna tanıtacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2020 plan ve bütçe görüşmeleri başladı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelere katılan Varank, yüksek hızlı tren ve yerli otomobil çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Zorlu bir küresel ekonomik görünümle karşı karşıya bulunulduğuna işaret eden Varank, 2019 yılı için yüzde 3’lük bir küresel büyüme tahmini yapıldığını, bunun 2008-2009 global finans krizinden bu yana en düşük orana karşılık geldiğini söyledi.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu'nun çalışmalarını sürdürdüğüne değinen Varank, projeye ilişkin şu bilgileri verdi:

"Uluslararası deneyime sahip profesyonel bir ekibin liderliğinde, 100’den fazla Ar-Ge ve tasarım personeli, Bilişim Vadisi’ne taşınarak çalışmalarına hız verdi. Özel sektör firmalarımızın ve araştırma altyapılarımızın bu projeye en üst düzeyde katkı vermesini önemsiyoruz. Geçen yılki bütçe görüşmelerinde ifade ettiğimiz gibi; Girişim Grubu, aralık ayında ön gösterim araçlarını kamuoyuna tanıtacak.

Milli Yüksek Hızlı Tren projesi kapsamında da, ilk prototipi 2023 yılında raylarla buluşturacağız."

(ANKARA-AA)