Sanayi üretimi takvim etkisiyle arttı

Sanayi üretimi eylülde bir önceki yılın aynı ayına kıyasla takvim etkisiyle yüzde 3,4 artarken, takvim etkisinden arındırılmış verilere göre yüzde 0,4 azaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül 2019 Sanayi Üretim Endeksi verilerini açıkladı. Buna göre yılın üçüncü çeyreğinde sanayi üretimi yüzde 3,4 arttı.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, eylül ayında madencilik ve taşocakçılığı endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,7, imalat sanayi endeksi yüzde 3,4 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise 0,4 arttı.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, eylül ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre ise 7,5 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 3,3 artarken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı endeksi yüzde 1,4 azaldı.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,4 azaldı. Bir önceki çeyreğe göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretimi ise yüzde 1,6 arttı.

(EKONOMİ SERVİSİ)