Otomotivde 50 milyar dolarlık ortaklık görüşmesi

İtalyan Fiat Chrysler Automobiles (FCA), ortaklık için kapısını çaldığı Peugeot ve Citroen markalarının bağlı bulunduğu Fransız PSA grubundan olumlu yanıt aldı. Anlaşma gerçekleşirse yeni kurulacak şirketin değeri ise 50 milyar dolara ulaşacak

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalyan Fiat Chrysler Automobiles ve Fransız PSA Grubu, küresel ölçekte her iki şirketin yüzde 50 paya sahip olacağı yeni bir grubun kurulması için görüşmelere başlandığını duyurdu. İki dev grup birleşmeleri halinde Avrupa'nın ikinci, dünyanın dördüncü büyük otomotiv üreticisi ortaya çıkacak.

Aylar önce Renault'a birleşme teklifi götüren fakat teklifi reddedilen Fiat Chrysler (FCA), son günlerde ortaklık için kapısını çaldığı bir diğer Fransız üretici PSA'dan olumlu yanıt aldı. Anlaşma gerçekleşirse yeni kurulacak şirketin değeri ise 50 milyar dolara ulaşacak.

Yapılan açıklamada, "Groupe PSA ve FCA, yeni bir dönem için sürdürülebilir hareketlilikte dünya lideri oluşturmak için güçlerini birleştirmeyi planlıyor" ifadesine yer verildi. Birleşme sonrası 8,7 milyon araç satışı oluşacağına da vurgu yapıldı.

Fiat, Chrysler, Dodge, Ram, Jeep, Alfa Romeo, Maserati, Ferrari, Abarth, Iveco markalarını bünyesinde bulunduran FCA ile Peugeot, Citroen, DS, Opel/ Vauxhall markalarına sahip PSA Grubu, dünyanın en büyük 5 üreticisi arasına girecek.

(EKONOMİ SERVİSİ)