Volkswagen: Türkiye'ye alternatif bakmıyoruz

Volkswagen'in üretim sözcüsü Bothge, Manisa'da kurmayı planladıkları üretim tesisinin beklemede olduğunu belirterek, "Aktif olarak alternatif bir yer arayışı içinde de değiliz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü askeri harekat sonucu 'yaşanan belirsizlik' nedeniyle Manisa'da kurmayı planladığı fabrika yatırımını askıya aldığını duyuran Alman otomobil üreticisi Volkswagen (VW), planlarında bir değişiklik olmadığını duyurdu.

Volkswagen'in üretim sözcüsü Leslie Bothge yaptığı açıklamada, "Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Türkiye’ye kurulması planlanan üretim tesisi beklemede. Aktif olarak alternatif bir yer arayışı içinde de değiliz" ifadesini kullandı.

Volkswagen neden Türkiye'yi seçti?Volkswagen neden Türkiye'yi seçti?

Volkswagen Marka Üretim Direktörü Andreas Tostmann ise telekonferans ile gazetecilere yaptığı açıklamada siyasi gelişmeleri izlediklerini söyledi. Tostmann da Türkiye'ye yatırım planının askıda kalmaya devam ettiğini ancak alternatif üretim yeri aramadıklarını belirtti.

Türkiye’nin Volkswagen skandalıTürkiye’nin Volkswagen skandalı

Volkswagen, Passat ve Skoda Superb modellerini üretmek için Manisa'da 943,5 milyon lira sermayeli 'Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ' unvanlı şirket kurmuştu. Ancak Türkiye'nin başlattığı askeri harekat sonrası şirket sözleşmeye imza atmaktan vazgeçmişti.

(AA)

Volkswagen, Manisa yatırımını ertelediVolkswagen, Manisa yatırımını erteledi