Karar: Booking.com haksız rekabet yaratıyor

İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi booking.com'un haksız rekabet yaptığına karar verdi. 500 bin lira teminat yatırılması halinde tedbir kararı kaldırılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin booking.com’a açtığı 'haksız rekabet' davasında karar çıktı. İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi davayı kabul ederek booking.com’un haksız rekabet oluşturduğuna hükmetti.

Mahkeme, Türkiye'deki faailiyetleri tedbiren durdurulan booking.com'a 'haksız rekabet' sebeplerinin ortadan kaldırılması ile 500 bin lira teminat yatırılması halinde ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasına hükmetti.

Davalıların faaliyetlerinin ''seyahat acenteliği'' faaliyeti olduğunun tespiti ile davalıların vergi ödemeyerek, iş yeri açmak için gerekli izinleri almadıklarını belirten mahkeme, davalının ''Dijital ve sabit iş yeri'' açma yoluyla faaliyette bulunarak, idari-hukuki denetimlerden kaçındığı ve iş şartlarına uymadığını belirtti.

Mahkeme, davalıların otellerle imzaladığı sözleşmelerde "Geniş MFN", "Fiyat ve Kontenjan Paritesi", "Minimum tahsisat" ve "En iyi fiyat garantisi"ne ilişkin rekabete neden olan hükümlere yer verdikleri, yine davalıların booking.com internet sitesinden haksız rekabete neden olan reklamlara da yer vererek, haksız rekabete neden olduklarının tespitine karar verdi. (HABER MERKEZİ)