İnşaat ve enerji sektörlerine verilen 46 milyarlık kredi, takip hesaplarına aktarılacak

BDDK, ağırlıklı olarak enerji ve inşaat sektörlerine kullandırılan 46 milyar liralık kredi tespit edildiğini duyurdu. Açıklamada, kredilerin takip hesaplarına aktarımı için bankalara bildirimde bulunulduğu aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bankacılık Düzenleme ve Denetlenme Kurulu (BDDK), inşaat ve enerji sektörlerine verilen 46 milyar liralık kredinin takip hesaplarını aktarılması için bankalara bildirimde bulundu.

BDDK'den yapılan yazılı açıklamada, "Kurumumuz tarafından yapılan güncel mali bünye değerlendirme çalışmaları neticesinde bankacılık sektöründe takip hesaplarına aktarılması gereken, ağırlıklı olarak inşaat ve enerji sektörlerine kullandırılmış, toplam 46 milyar Türk Lirası büyüklüğünde kredi tespit edilmiştir. İlgili bankalara 2019 yıl sonuna kadar söz konusu krediler için gerekli sınıflama değişikliklerinin yapılması ve beklenen kredi zarar karşılıklarının ayrılması konusunda bildirimde bulunulmuştur" denildi.

Mali bünye değerlendirme çalışmaları düzenli aralıklarla yapıldığı, bankalara kredi sınıflamalarının değiştirilmesi ve mali yapılarının güçlendirmesi konusunda gereken bildirimlerde bulunulduğu aktarılan açıklamada, "Bu kapsamda, son bir yıl içerisinde kamu sermayeli bankalar başta olmak üzere bankacılık sektörünün kardan gelen katkı hariç nakdi, ilave ana sermaye ve katkı sermaye unsurlarında toplam 49 milyar Türk Lirası tutarında artış yaşanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "mevcut sermaye yapısının aktif kalitesi kaynaklı riskleri rahatlıkla yönetebilecek seviyede olduğu" belirtildi. (HABER MERKEZİ)