Volkswagen fabrikası açılıyor: CEO, Erdoğan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Volkswagen CEO'su, Türkiye'de Volkswagen fabrikası kurulması için görüştü. Henüz nihai karar belli olmasa da, fabrikanın Manisa'da kurulması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Volkswagen CEO'su Herbert Diess ile Türkiye'de açılması planlanan fabrika konusunda görüştü. Volkswagen Türkiye'de otomobil vergilerinin yüksek olduğu endişesiyle satışlardan dolayı kaygıları bilinirken, Alman otomobil firmasının Türkiye'ye fabrika kurması için arada kalan pürüzlerin de giderildiği iddia ediliyor.

Volkswagen’in (VW) yeni fabrika yatırımı için Türkiye’yi seçeceği iddiaları güçlenirken, VW yöneticisi ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bir görüşme yaptığı belirtildi. Reuters’a bilgi veren üç Türk yetkili VW’nin Türkiye 1 milyar euro tutarında fabrika yatırımının neredeyse kesin olduğunu belirtti.

BULGARİSTAN'LA DA GÖRÜŞÜLÜYOR

Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan’ı da değerlendiren VW henüz son kararını açıklamadı. Ancak kaynaklar VW’nin Türkiye’de fabrikaya olumlu baktığını belirtmişti. Yatırım müzakereleri hakkında bilgi sahibi bir Türk yetkili, Erdoğan’ın bu hafta VW’den üst düzey bir yönetici ile yaptığı görüşmede sorunların büyük bölümünün üstesinden geldiğini açıkladı. VW’den bir yetkili ise Erdoğan’ın bu hafta CEO Herbert Diess ile görüştüğünü ifade etti.

FABRİKANIN MANİSA'DA KURULMASI BEKLENİYOR

Volkswagen’den bir kaynak ise çoğu vergiler ile ilgili netleştirilmesi gereken ufak pürüzler kaldığını ifade etti. VW kaynağı nihai anlaşmanın birkaç hafta içinde ulaşılacağını tahmin ettiğini ve fabrikanın Manisa’da kurulmasının beklendiğini belirtti. İkinci bir Türk kaynak ise, “Artık yatırım Türkiye’ye yapılacak diye bakmakta sıkıntı yok. Son rötuşlar yapıldıktan sonra kısa sürede bu karar açıklanır” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)