Baykar Makina'ya 600 milyon lira yatırım için devlet desteği

Devlet, Selçuk Bayraktar'ın teknoloji yöneticiliğini yaptığı Baykar Makina'ya, "İnsansız Hava Aracı (İHA) faaliyetlerini ve üretimini artırmak için" 600 milyon lira yatırım için destek verecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın teknoloji yöneticiliğini yaptığı Baykar Makina'ya, İnsansız Hava Aracı (İHA) faaliyetlerini ve üretimini artırmak için devlet desteği verildi. Resmi Gazete'de bugün yayınlanan 1504 sayılı kararla şirkete bu kapsamda 600 milyon lira yatırım yapılacağı duyuruldu. Bu yatırımla 24 Akıncı drone'ları ile birlikte başka İHA'ların üretimi için de kapasitenin artırılacağı belirtilirken eğer sekiz yıl içinde yatırım tamamlanmazsa Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından dört yıl ek süre verilebileceği ifade edildi.

Baykar Makina'nın devletten alacağı destek, vergi indirimlerini içeriyor ancak satın alma garantisi vermiyor. Türkiye içinde üretilen drone'ların, ordunun 'İsrail'den kiraladığı İHA'lara olan bağımlılığına son vereceği' daha önce yapılan açıklamalarda dile getirilmişti. (HABER MERKEZİ)