İddia: İBB'den atılanlar THY'ye alınacak

Airport Haber Genel Yayın Yönetmeni Ali Kıdık, Ekrem İmamoğlu'nun seçilmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarılanların Türk Hava Yolları'nda işe alınacağını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Airport Haber Genel Yayın Yönetmeni Ali Kıdık bugünkü yazısında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) işten çıkarılanlar ve istifa edenlerin Türk Hava Yolları'nda (THY) işe alınacağını öne sürdü. Kıdık bilgiyi 'THY'deki kaynaklarına' dayandırdı.

İBB'DEN ATILANLAR THY'YE

Ali Kıdık, İBB'de işten çıkarılanların THY'ye alınacağı belirtirken, daha önce de benzer örnekler olduğunu ifade etti. Kıdık'ın yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden çıkarılan veya istifa edenlerin yeni durağı THY olacakmış. Bunun geçmişte örnekleri çok. Temel Kotil’den Abdurrahman Gündoğdu’ya kadar hepsi belediye geçmişi olan yöneticiler idi. Ne diyelim onu da bir kez daha görmüş olacağız."

'THY'DE DURUM İYİ DEĞİL'

THY'de çalışanların işine son verildiğini de iddia eden Kıdık, şu ifadeleri kullandı:

"THY’nin alt markası TGS’den yüzlerce kişiye kapı gösteriliyor. THY kendi kabinindeki 700 kabin memurunu uçurmuyor. Eğitim adı altında 45 gün yerde eğitim verecek. Benim bildiğim sıfırdan kabin memuru olacak olanlara o kadar süre ile eğitim veriliyor. Bu sayede tasarruf yapacağını düşünüyor arkadaşlar.

Eğitimi tazelenen arkadaşların yerine yenileri gelecek. Onlara da eğitim dökülecek. İşler böyle giderse yine torpilliler kalacak torpilsizler işten çıkartılacak."

(Kaynak)

Etiketler THY ibb ali kıdık