Memur-Sen'den 81 ilde 'Emeğe Saygı, Adalete Davet' eylemi

Memur-Sen, 81 ilde basın açıklaması yaptı. Memurlar, taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Memur-Sen'in 81 ilde, "Emeğe Saygı, Adalete Davet" eylemi gerçekleştirdi.

Bursa'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan sendika üyeleri adına açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Gökhan Yünkül, 5'inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlandığını ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na taşındığını hatırlattı.

Memur-Sen ve bağlı sendikaları Bursa'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda eylem yaptı. (Fotoğraf: Hakan Nural/Anadolu Ajansı)

Kamu çalışanlarının haklı beklentilerini dile getirmek istediklerini söyleyen Yünkül, "Temel tekliflerimiz dahil toplam 657 teklifimiz gayet makul teklifler olmasına rağmen, sanki hiç yapılmamış gibi kamu işvereni tarafından hiçbir şekilde dikkate alınmamış, bunlara ilişkin herhangi bir teklif masaya getirilmemiştir" dedi.

Memur-Sen'in sözleşme imzalanmasını sağlamak için büyük çaba sarf ettiğini belirten Yünkül, "Bu gayretin yanı sıra basın açıklamalarıyla, iş bırakma eylemleriyle de sahada olarak heyetimizi destekledik. Bugün de aynı kararlılıkla ve örgütlü gücümüzle meydanlardayız" diye konuştu.

'TEKLİF HÜKÜMETİN BEKLENTİLERİNİN BİLE ALTINDA'

Memur-Sen Eskişehir İl Temsilciliği önünde toplanan kamu çalışanları adına konuşma yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Muammer Karaman, Kamu İşveren Heyeti'nin tekliflerinin Merkez Bankası'nın beklenti anketi ve kendi tahmininde ifade ettiği enflasyon rakamlarının altında kaldığını söyledi.

Teklifleri emeği değersizleştirmek olarak gördüklerini dile getiren Karaman, "Teklif enflasyon karşısında eriyen alım gücümüzü güçlendirseydi, ülkenin ekonomik tablosu ve hükümetin açıkladığı rakam ve hedeflerle uyumlu olsaydı, elbette Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na gitmeye gerek kalmaz ve tarafların tümü için memnuniyet üretilmiş olurdu" ifadelerini kullandı.

Eskişehir'de Memur-Sen üyeleri adına İl Temsilcisi Muammer Karaman açıklama yaptı. (Fotoğraf: Selçuk Kızıldağ/Anadolu Ajansı)

'TÜRKİYE, KAMU GÖREVLİLERİNİN ALIM GÜCÜNÜ YÜKSELTECEK GÜCE SAHİP'

Memur-Sen Çanakkale İl Başkanı Suat Özen, Tarihi Saat Kulesi Meydanı'nda toplanan üyelere hitaben yaptığı konuşmada, sendikalarının uzlaşmazlıkla sonuçlanan toplu sözleşme tekliflerinin milletin talepleri olduğunu belirtti.

Özen, "Türkiye, varlığının ve güvenliğinin teminatı olan kamu görevlilerinin maaş, ücret ve alım gücünü yükseltecek ekonomik güce, siyasi özgüvene, politik perspektif ve bilince fazlasıyla sahiptir" dedi.

'TEKLİFLERİMİZDE HAKLIYIZ'

Yalova'da çeşitli pankart ve dövizler taşıyan Memur-Sen üyeleri, Cevdet Aydın Parkı'nda toplandı. Memur-Sen Yalova Şube Başkanı Uğur Hakan Tan, burada yaptığı açıklamada, haklarını alana kadar eylemlerinin devam edeceğini söyledi.

Tan, "Biz ailelerimizle birlikte 20 milyonluk bir kitleyiz. Tekliflerimizde haklıyız, duruşumuzda hakkaniyetliyiz" diye konuştu.

'PAYLAŞIMDA ADALET İSTİYORUZ'

Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi Fatih Köse, Cumhuriyet Caddesi Karagöz Camisi önündeki eylemde yaptığı açıklamada, toplu sözleşmenin, kamu görevlilerinin haklı beklentilerini karşılayarak yeni hak ve kazanımlarla donatılmasına katkı ve destek sunmak için "Emeğe Saygı, Adalete Davet" temasıyla eylem düzenlediklerini ifade etti.

Müzakere sürecinin uyuşmazlıkla sonuçlandığını hatırlatan Köse, "Biz, refahtan pay, paylaşımda adalet istiyoruz. Biz, kamu görevlilerinin yaşam standardını yükseltecek, emeğin hakkını takdir edecek bir karar bekliyoruz"  dedi.

'BİZ BU ÜLKENİN ALIN TERİYİZ'

Bilecik'te de Memur-Sen üyeleri Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Süleyman Akyıldız, burada yaptığı konuşmada, "Kamu görevlileri olarak bizlerin asla kabul edemeyeceği tavır, alın terimizin değersizleştirilmesi, taşıdığımız misyonun görmezden gelinmesidir. Biz bu ülkenin alın teriyiz" ifadelerini kullandı.

'EMEĞİN HAKKINI TAKDİR EDECEK BİR KARAR BEKLİYORUZ'

Antalya'da Muratpaşa ilçesi Kapalı Yol Havuzbaşı'nda bir araya gelen Memur-Sen Antalya İl Temsilcisi Mustafa Çoban ve sendika üyeleri, "Emeğe saygı, adalete davet" yazılı dövizler açarak slogan attı.

Görüşmelerin hakem heyeti üzerinden sürdürüldüğünü belirten Çoban, "Biz, refahtan pay, paylaşımda adalet istiyoruz. Kamu görevlilerinin yaşam standardını yükseltecek, emeğin hakkını takdir edecek bir karar bekliyoruz" dedi.

'KAMU GÖREVLİLERİNİN MEMNUNİYETİ MİLLETİN MEMNUNİYETİDİR'

Memur-Sen Isparta İl Temsilcisi Erdal Demiralay da sendika binasının önünde yaptığı açıklamada, Memur-Sen olarak süreç boyunca masanın ve müzakerenin önemine inanarak çözüm üretmeye odaklandıklarını ve sürecin uzlaşmayla sonuçlanması için büyük bir özveriyle çalıştıklarını söyledi.

Hakem kurulundan refahın tabana yayılmasını, gelir dağılımında adaletin sağlanmasını istediklerini dile getiren Demiralay, "Unutulmamalıdır ki, kamu görevlilerinin memnuniyeti milletin memnuniyetidir" şeklinde konuştu. (AA)