Garanti Genel Müdürü istifa etti

Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuar Erbil emeklilik talebiyle istifa etti. Yerine Recep Baştuğ geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Garanti Bankası'nda Ali Fuar Erbil emeklilik talebi ile istifa etti. Banka Recep Baştuğ'u genel müdür olarak atadı. Banka'dan yapılan açıklamada, "Garanti BBVA’nın yeni CEO’su bankacılık ve finans alanında uzun yıllara dayanan tecrübeye sahip Recep Baştuğ oldu. Baştuğ, aynı zamanda BBVA Türkiye Ülke Müdürü görevine de atandı. Gerçekleşen değişiklik, ilgili makamların onayının ardından 1 Eylül 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak" denildi.

Dört yılı genel müdürlük görevinin ardından ayrılan Fuat Erbil ise “Bankacılık alanında uzun yıllara dayanan ve kapsamlı kariyerimin ardından yeni bir yola girerken, Garanti BBVA’ya canı gönülden teşekkür ediyorum. Benim de yürekten inandığım, müşteri odaklılık ve dijitalleşme alanında farklılaşma vizyonuyla çağın olanaklarını ülkeme sunmayı hedefleyen Garanti BBVA'nın topluma ve Türkiye ekonomisine sunduğu katkılardan ötürü gurur duyuyorum" dedi.

RECEP BAŞTUĞ KİMDİR?

Garanti BBVA’ya 1989 yılında katılan ve uzun yıllar çeşitli üst düzey pozisyonlarda görev alan Recep Baştuğ, Bankada 2013-2018 yılları arasında Ticari Bankacılık ve Tüketici Finansmanı alanlarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Bankadaki kariyerinin ardından Ciner Grubu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak profesyonel yaşamına devam etti. (HABER MÜDÜRÜ)