Memur-Sen: İktidar cefa teklifi sundu

Hükümetin, memur ve memur emeklileri için sunduğu yüzde 3,5+3'lük zam teklifini 'yok saydıklarını' belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 'yeni bir teklif ve yeni bir eşik' beklediklerini söyledi. Yalçın "Beklentimiz, sahayı germek değil, sahayı geren teklifi bir an önce geri çektirmek, yeni bir teklifi sunmalarını temin etmektir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin memur ve memur emeklisine yönelik zam teklifine ilişkin, "Hükümet tarafının, kamu işveren tarafının hiç gecikmeden, vakit kaybetmeden yeni teklifi oluşturması gerekiyor" dedi.

Yalçın, Memur-Sen Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, hükümetin, memur ve memur emeklilerinin maaşlarında 2020'nin birinci altı aylık döneminde yüzde 3,5, ikinci altı aylık döneminde yüzde 3, 2021'in birinci altı aylık döneminde yüzde 3, ikinci altı aylık döneminde de yüzde 2,5 oransal artış yapılmasına yönelik teklifini değerlendirdi.

Toplantının 81 ilde de düzenlendiğini ifade eden Yalçın, 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin, 1 Ağustos'ta başladığını, dün itibarıyla kamu işveren heyetinin ilk teklifini sunduğunu hatırlattı. Kamu işverenin, görüşmelerin 16. gününde, kendi tekliflerinin iletilmesinden 22 gün sonra teklif sunduğuna işaret eden Yalçın, teklifin gecikmeyi unutturacak kadar vahim bir içeriğe ve eksikliklere sahip olduğunu söyledi. Yalçın "Kamu işverenin teklifi, 'teklif gecikti' siteminin ve tepkisinin ötesinde; 'teklif geçiştirildi', 'masa önemsizleştirildi', 'alın terimiz değersizleştirildi' tespitlerini ifade etmeyi ve buna dayalı tepkileri hayata geçirmeyi hem gerekli hem de haklı hale getirmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

'SEYİRCİ KALAMAYIZ'

Siyasi iradenin, toplu pazarlık masasına, kamu görevlilerini refaha kavuşturma değil cefayla buluşturma teklifi sunduğu ifade eden Yalçın, "Kamu İşvereni, hem Dimyata pirince gitmemize engel olmak hem de evdeki bulgurun değerini azaltmak gayretindedir. Buna seyirci olmamız da kayıtsız kalmamız da beklenmesin" dedi.

Teklifin 2020 için yıllık toplamda yüzde 6,60, 2021 için ise toplamda 5,57 zam yapılmasını öngördüğünü anlatan Yalçın, memurların enflasyona ezdirilmemesi çağrısı yaptı.

TEKLİFTE NELER YOK?

Hükümetin sunduğu teklifte; ek göstergenin, kademe derece sınırlamasının kaldırılmasının, taban aylığa seyyanen zammın, refah payının bulunmadığını anlatan Yalçın, sözleşmeli personelin kadroya geçmesinden, kılık-kıyafet yasağının kaldırılmasına kadar bazı başlıkların da bulunmadığını aktardı.

Bir gazetecinin "Sahaya inebiliriz mesajı verdiniz, grev de seçeneklerden birisi midir?" sorusu üzerine Yalçın, Memur-Sen'in masada uzlaşı, sahada tepki kültürünün de olduğunu söyledi ve ekledi: "Beklentimiz, sahayı germek değil, sahayı geren teklifi bir an önce geri çektirmek, yeni bir teklifi sunmalarını temin etmektir."

(ANKARA-AA)

Etiketler Maaş zam memur memursen