Denizbank'ın satışı tamamlandı

Sberbank, DenizBank hisselerini, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Emirates NBD'ye devretti. Böylece banka hisseleri dördüncü kez el değiştirmiş oldu. Satış dolayısıyla, 15,48 milyar liralık para transferi iki saat sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş,  "Rusya’nın devi Sberbank, bugün itibarıyla bankamızdaki hisselerini yine bölgesinin en önemli kuruluşlarının başında gelen Emirates NBD'ye devretti" dedi

Sberbank ve Emirates NBD (ENBD) arasındaki DenizBank hisselerinin devir sürecini tamamlayacak 15,48 milyar liralık imza töreni, bankanın genel merkezinde gerçekleştirildi. Denizbank'ın satışı Emirates NBD Banka PJSC'den yapılan para transferi iki saat sürdü.

Ateş, imza töreninde yaptığı konuşmada, 2012 yılından bu yana hissedarı oldukları Sberbank'ın bugün itibarıyla bankadaki hisselerini Emirates NBD'ye devrettiklerini söyledi. Ateş, DenizBank'ın, 22 yıl içinde halka arzla birlikte 4 satış tecrübe etmiş bir kurum olduğunu ifade etti. Başarılı performansa rağmen DenizBank'ın zaruri hisse devri sürecine girildiğini belirten Ateş, yaklaşık 20 aylık bir süre zarfında devrin tamamlandığını anlattı.

DENİZBANK İSMİYLE DEVAM

Emirates NBD Başkan Yardımcısı ve İdari Direktör Hesham Abdulla Al Qassim ise Emirates NBD'nin Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye bölgesinde (MENAT) yer alan pazarlarda büyüme stratejisi izlediğini söyledi. Qassim, yakın zamanda Suudi Arabistan'da da 20 ek şube açma onayı aldıklarını ifade etti.

Qassim, böylece bölgenin en önemli pazarlarında yerlerinin daha da sağlamlaştırmayı başardıklarını belirterek, "İlaveten, Hindistan, Singapur, İngiltere, Çin ve Endonezya’daki faaliyetlerimiz de Emirates NBD’nin MENAT bölgesindeki en önemli ticaret koridorlarında var olmasına olanak sağlıyor" dedi.

Qassim, DenizBank'ın faaliyetlerine ve büyümesine mevcut markası altında Emirates NBD'nin tam desteğini de alarak devam edeceğini ifade etti.

Hisse devri görüşmeleri Ekim 2017'de başlamış, sözleşme 21 Mayıs 2018'de imzalanmış, 3 Nisan 2019 itibariyle de revize edilmişti.

(EKONOMİ SERVİSİ/AA)