Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya görevden alındı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı görev süresinin bitimine 10 ay kala görevden alındı. Yerine başkan yardımcısı Murat Uysal atandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya görevden alındı. Yerine başkan yardımcılığı görevini sürdüren Murat Uysal atandı. Görevden alınan Çetinkaya'nın görev süresinin bitmesine yaklaşık 10 ay vardı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Çetinkaya, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ek 35'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci maddesi gereğince görevden alındı. TCMB Başkanlığı'na atanan Uysal, 9 Haziran 2016 yılından bugüne kurumda başkan yardımcılığı yapıyordu.

TCMB'den yapılan duyuruda ise, "Uysal yaptığı ilk açıklamada, bankamızın kanunla kendisine verilen görev ve yetkiler çerçevesinde temel amacı olan fiyat istikrarını sağlamaya odaklı para politikası araçlarını bağımsız bir şekilde uygulamaya devam edeceğini belirtti. Yeni dönemde fiyat istikrarı ve finansal istikrar hedefleri doğrultusunda uygulanacak politikalar ile ilgili iletişim kanallarının en üst düzeyde kullanılacağını belirten Uysal, bu çerçevede önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı düzenleyecektir" denildi. (HABER MERKEZİ)

Murat Uysal kimdir?Murat Uysal kimdir?